Sydämen ääntä kuunnellen tehty

Hoivakoti kauniissa maalaismaisemassa

Kotoisa palvelukotimme sijaitsee keskellä kaunista maalaismaisemaa Hämeenlinnassa, Hauhon kirkonkylällä. Kiinteistömme on rakennettu alun alkaen hoivakotitarkoitukseen ja tilat ovat nyt peruskorjattu. Tilojen suunnitteluun ja sisustukseen osallistui alusta alkaen rakennusalan ammattilainen, fysioterapeutti sekä useampi hoitotyön ammattilainen. Näin olemme pyrkineet saamaan meille toimivat sekä viihtyisät, ennen kaikkea kodikkaat tilat.

Hauhon Loviisakodin julkisivu

Kodinomaiset ja laadukkaasti sisustetut tilat

Meillä on 15 asukashuonetta omalla tilavalla ja esteettömällä wc- ja suihkutilalla. Yksi huoneista on pariskuntahuone, joten asukaspaikkoja on yhteensä 16. Jokaisen huoneen varustukseen kuuluu laadukas Lojerin sähkökäyttöinen hoivavuode laadukkaalla patjalla. Muutoin asukas saa sisustaa huoneensa omilla tutuilla tavaroilla. Huoneen hintaan kuuluu wc-paperi, pyyhkeet sekä lakanat ja pussilakanat ja näiden pesulapesu.

Yhteiset tilat ovat viihtyisät ja senioreille suunnitelluilla laadukkailla huonekaluilla sisustetut. Tuolit ovat hivenen tavallista korkeampia ja käsinojallisia, niistä on helppo nousta ylös. Meillä on käytössä myös aito puulla lämpiävä leivinuuni, jota voimme hyödyntää ruuan valmistuksessa ja leivonnassa. Sisäpihamme on esteetön ja aidattu. Pihan katetulle terassille paistaa kauniisti lähes koko päivän aurinko. Kesäaikana sisäpihasta tulee ikään kuin yksi huone meille lisää, jossa voimme nauttia kahvista, puuhailla ja seurustella.